maandag 18 maart 2013

2013Samenwerken aan een aarde vol liefde.

In liefde leven en samenwerken aan een wereld vol schoonheid!

In 2012 is er een opening naar een ruimer bewustzijn gekomen. Het licht is sterker, daarom zien we de schaduwen beter. Ongeregeldheden komen aan het licht, we krijgen de kans op te schonen, onze echte waarden tot leven te brengen. Als we het licht in onszelf binnen durven laten, zien we precies waar nog afgestofd en opgeruimd moet worden. Waar oude patronen zitten, oneigenlijke argumenten, verwachtingen op niks af, en onbewuste zelfgecreĆ«erde pijn. Wat een schitterende kansen biedt het leven ons, wat krijgen we niet allemaal gratis aangereikt. Niets is wat het lijkt, we bepalen zelf wat we willen zien. Waar we ons op richten, waar onze aandacht naartoe gaat, dat groeit en wordt sterker. Elke dag opnieuw kunnen we ons afvragen,  waar staan we voor in ons leven, wat willen we bijdragen aan een volwaardige wereld van liefde? Liefde als antwoord op angst. Angst, de drijfveer die nu nog de boventoon voert. Hoe dienen we het geheel, het geheel dat we zelf zijn?
Moeten we ons eigen antwoord op ons leven niet zelfstandig en in volle verantwoording vormgeven,  tot uitdrukking brengen? Is het geen enorme rijkdom te beseffen dat we elke dag opnieuw mee mogen scheppen, bij kunnen dragen aan een wereld vol schoonheid en liefde. Hoe doen we dat? Hoe brengen we het licht, door middel van ons zelf, mede tot uitdrukking? We zijn immers een mogelijkheid, een kans van God,  het Licht te herkennen en in ons bewust te laten worden. Wij zijn een mogelijkheid het Licht  en de Liefde op aarde te vergroten. Een zaklamp hebben we niet meer nodig, er is meer dan genoeg licht en liefde voorhanden, gratis en royaal. We hoeven slechts de deur naar ons binnenste te openen, het aan durven zien. Dan komt alles aan het licht en wordt het schoner en ruimer, oneindig ruimer, in liefde omarmd. Eenmaal gezien, klaar is kees, het verdwijnt als sneeuw voor de zon en het wordt schoon, er is wonderbaarlijke schoonheid. Het is elke dag kerstmis, elke dag kan het licht in ons geboren worden. Elke dag gaat de zon op, hoe is het mogelijk!
Laten we ons richten op de kleine kring. In eigen kleine kring samen leven en samen werken aan een aarde vol liefde. Voordat we het ver buiten onszelf zoeken, eerst kijken wat er direct in en om jezelf heen te doen valt. Jezelf en de ander oprecht belangstellend liefdevol benaderen. Doen wat ons zelf van binnen blij maakt, optilt en inspireert. Wat, doet er niet toe, het kan een plantje poten zijn of van een heerlijk glas wijn genieten, als het maar bewust is en bij onszelf hoort. Zo stralen we het Grotere, Ruime, Stille als vanZelf  de wereld in en inspireren we andere mensen. Laten we beginnen aan het echte werk, dat wat we hier kwamen doen, onsZelf toelaten en leven in grootse samenwerking!

in Liefde,
marijtje

gepubliceerd in Diep magazine, januari 2013
zie www.diepmagazine.nl